• În Olanda, părți din acoperișul stadionului echipei de fotbal ADO Den Haag au fost smulse la Haga.
  • Trenurile de mare viteză către Belgia, Franța și Marea Britanie au fost anulate.
  • Polonia avea un milion de locuitori cu energia electrică întreruptă sâmbătă după-amiază.

Cel puțin 16 persoane au fost ucise în urma furtunii Eunice, care lasă urme mortale în Europa. Au fost raportate decese în Belgia, Țările de Jos, Germania, Polonia, Republica Irlanda și Marea Britanie, în timp ce vânturile puternice au doborât copaci și au aruncat resturi de copaci în aer.

Milioane de locuințe și întreprinderi au rămas fără curent electric în Europa, iar rețelele de transport au fost dezorganizate. Paza de coastă olandeză a declarat că încearcă să localizeze 26 de containere goale pierdute în Marea Nordului.

Vineri au fost înregistrate rafale de peste 120 de mile pe oră (aproape 200 km/h). Trei persoane au fost ucise pe drumurile din Anglia, alte două au murit în Germania și două persoane au murit în Belgia, inclusiv un bărbat a fost lovit în cap de un panou solar aruncat în aer de pe o clădire din Ghent.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Un angajat al consiliului municipal în vârstă de 60 de ani a murit în County Wexford, Republica Irlanda, când a fost lovit de un copac. În jur de 30 de persoane din nordul Franței au fost rănite în accidente rutiere cauzate de furtună.

Containerele de 12 metri au fost pierdute de pe nava Marcos V, înregistrată în Panama, în jurul Insulelor Wadden, în drum spre Germania. Paza de coastă olandeză a declarat că a folosit elicoptere și o navă de remorcare de urgență pentru căutări, în timp ce navele din zonă au fost, de asemenea, rugate să fie atente. Europa este afectată în totalitate din cauza furtunii.

Tot în Germania, anumite şcoli au fost închise în mai multe landuri, iar poliţia i-a avertizat pe rezidenţi împotriva deplasărilor prin parcuri şi păduri, inclusiv în cele din Berlin şi Hamburg. În timpul furtunii de miercuri, vântul a atins o viteză de 151 km/h pe Brocken, cel mai înalt vârf al masivului muntos Harz, situat în nordul ţării.