• Liderii G7 au îndemnat marți China să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei pentru a opri invazia în Ucraina și să renunțe la pretențiile maritime expansive” în Marea Chinei de Sud, într-o critică fără precedent de dură la adresa politicilor Beijingului și a situației drepturilor omului.
  • Aceștia au cerut Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-și retrage imediat și necondiționat forțele din Ucraina, citând o hotărâre a Curții Internaționale de Justiție prin care Moscova și-a suspendat operațiunea militară, precum și rezoluțiile aferente ale Adunării Generale a ONU.
  • China afirmă că sancțiunile impuse Rusiei nu pot rezolva criza ucraineană și a criticat Statele Unite și aliații săi pentru furnizarea de arme Ucrainei.

Liderii G7 au îndemnat marți China să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei pentru a opri invazia în Ucraina și să renunțe la pretențiile maritime expansive” în Marea Chinei de Sud, într-o critică fără precedent de dură la adresa politicilor Beijingului și a situației drepturilor omului.

Aceștia au cerut Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-și retrage imediat și necondiționat forțele din Ucraina, citând o hotărâre a Curții Internaționale de Justiție prin care Moscova și-a suspendat operațiunea militară, precum și rezoluțiile aferente ale Adunării Generale a ONU.

Țările G7 reprezintă doar 10% din populația lumii. Nu au dreptul să reprezinte lumea sau să creadă că valorile și standardele lor ar trebui să se aplice lumii”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat despre comunicatul G7.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În comunicatul care a încheiat summitul de trei zile din Alpii bavarezi, Grupul celor șapte democrații industriale bogate a luat în vizor ceea ce au numit politicile coercitive ale Chinei, care nu sunt de piață și care distorsionează economia globală.

Secțiunea chineză a comunicatului, evidențiată de Statele Unite, s-a referit la intervențiile netransparente și care distorsionează piața” ale Chinei și la alte forme de directive economice și industriale.

Liderii G7 s-au angajat să colaboreze pentru a asigura condiții de concurență echitabile pentru întreprinderile și lucrătorii lor.

Comunicatul a exprimat, de asemenea, îngrijorarea serioasă cu privire la situația din mările Chinei de Est și de Sud și la încercările unilaterale de a schimba situația actuală prin forță sau coerciție.

Subliniem faptul că nu există niciun temei juridic pentru pretențiile maritime expansive ale Chinei în Marea Chinei de Sud”, se arată în comunicat.

De asemenea, G7 este acum grav îngrijorat”, un termen care nu a fost folosit la summitul de acum un an, de situația drepturilor omului în China, inclusiv de munca forțată în Tibet și Xinjiang. China ar trebui, de asemenea, să își onoreze angajamentele de a susține drepturile, libertatea și un grad ridicat de autonomie în Hong Kong, au spus ei.

Un summit NATO care va începe imediat după summitul G7 va aborda aprofundarea legăturilor Chinei cu Rusia de la invazia Moscovei în Ucraina și ceea ce este văzut ca o înclinație crescândă a Beijingului de a-și încorda mușchii geopolitici în străinătate.