• Potrivit Gabrielei Firea, aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicuşor Dan pentru nerespectarea legii.
  • La fel s-a întâmplat şi cu toate autorizaţiile de construire din ultimul an, mai spune Firea.
  • Aproape 500 de solicitări au depăşit termenul legal de 30 de zile şi a fost emisă o nouă amendă de 20.000 de lei.

Gabriela Firea susţine că 40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general. Este vorba despre amenzile primite de Nicuşor Dan de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, arată Firea.

„Bucureşteanul plăteşte, când primarul greşeşte! Amenzile pe care Nicuşor Dan le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că nu a respectat legea au fost plătite, ilegal spun eu, din bugetul Primăriei Capitalei.

40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile şi încăpăţânarea actualului primar general de a face propriile legi”, a anunţat Firea, pe Facebook.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Potrivit Gabrielei Firea, aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicuşor Dan pentru nerespectarea legii.

La fel s-a întâmplat şi cu toate autorizaţiile de construire din ultimul an, mai spune Firea. Aproape 500 de solicitări au depăşit termenul legal de 30 de zile şi a fost emisă o nouă amendă de 20.000 de lei.

Ca urmare, Gabriela Firea îi cere lui Nicuşor Dan să achite amenzile din propriile venituri.

Nicuşor Dan nu a plătit, însă, amenzile din buzunarul propriu, chiar dacă ele au fost emise pe numele său, nu al instituţiei. În doar o săptămâna, ambele sancţiuni au fost achitate din bugetul Primăriei Capitalei. Primarul general nu respectă fix ce le cerea celor de dinaintea sa: să respecte legea şi să cheltuie chibzuit banul public! Ar fi trebuit să plătească din salariul său amenzile, iar Primăria Capitalei trebuie să explice în ce bază a achitat sancţiunile primite de persoana fizică Nicuşor Dan în exercitarea mandatului de primar general”, a precizat Firea.