• Vlad Voiculescu a promis măsuri pentru siguranță în spitale, pe care nu le-a mai luat
  • Reorganizarea spitalelor a durat trei luni, rezultatul l-ai văzut la Foișor
  • Vlad Voiculescu a comunicat transparent pe Facebook

Pe 23 decembrie își prelua mandatul Vlad Voiculescu. Un mandat greu, toată lumea spunea. Promitea transparență și comunicare. A început timid, cu niște declarații pe 15 ianuarie. La mai mult de o lună de la preluarea mandatului, ținea prima conferință de presă. Două zile mai târziu, la Institutul Matei Balș avea loc un incendiu în urma căruia și-au pierdut viața 20 de oameni. A doua zi, Vlad Voiculescu ieșea și promitea că vei fi în siguranță în spital.

„Avem nevoie de măsuri urgente în fiecare spital, pentru ca tragedii precum cea de la Matei Balș și de la Piatra Neamț și din alte spitale din țară să nu se mai întâmple. Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri după ceea ce s-a constatat deja sau o să se constate, după ancheta de la Matei Balș”, spunea Vlad Voiculescu.

Două luni și jumătate, Voiculescu a promis măsuri urgente pentru siguranță în spitale. A pus pe roate un concurs de proiecte de fonduri europene pentru investiții în spitale, dar nu azi, nu mâine, când spitalele te omoară în loc să te lase sănătos. Nici până azi nu avem rezultatele evaluărilor făcute după incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș. A reușit însă să modifice ordinul de ministru în care erau prevăzute condițiile în care sunt înmormântați cei care au avut COVID.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Vă cereți scuze sau nu vă cereți scuze?”, l-a întrebat un jurnalist pe fostul ministru. „Este o întrebare capcană față de un neadevăr. Ați rostit un neadevăr. Dacă sunt situații nu înseamnă că a fost, repet, citiți în ordinul vechi, nu scrie nicăieri că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați”, susținea Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a revenit apoi pe Facebook și a recunoscut că a greșit. Chiar a publicat ordinul prin care a modificat organizarea spitalelor COVID. Procedura a avut loc atât de bine, că spitalul Foișor, care nu era prevăzut în ordin, a fost evacuat de urgență, cu pacienți duși acasă de familii în toiul nopții.

„De trei luni de zile, căutăm soluții. 1.513 de pacienți adulți sunt la terapie intensivă, 16 pacienți copii sunt la terapie intensivă în țară, din care patru sunt intubați. În toată țara în acest moment mai sunt șase paturi la terapie intensivă”, spunea fostul ministru al Sănătății.

Ministrul Vlad Voiculescu ți-a promis transparență și comunicare. Rând pe rând, l-au părăsit purtătorul de cuvânt și consilierul onorific Răzvan Cherecheș. Premierul i-a cerut lui Voiculescu să te informeze, săptămânal, despre mersul pandemiei și măsurile pe care le ia. A fost nevoie de această intervenție ca să știi ce se întâmplă în sistemul de sănătate.