• Câștigătorul licitației pentru modernizarea Gării de Nord este SC OMEGA CERT SISTEM.
  • Valoarea investiției este de 420 milioane de lei, iar termenul lucrărilor este de 55 luni.
  • Se vor moderniza clădirile, crea noi spații verzi și vor fi sisteme noi de ventilație/încălzire.
  • Modernizarea intră doar în faza 1, clădirile. Peroanele și liniile nu intră în acest contract.

CFR a desemnat câștigătorul licitației pentru modernizarea Gării de Nord. Termenul de proiectare și execuție a lucrărilor este de 55 de luni, iar valoarea investiției este 420 milioane de lei, fără TVA.

Modernizarea vizează spațiile existente în cele trei corpuri ale clădirii. Reabilitarea clădirilor din stația de călători București Nord. Vor moderniza spațiile destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități. Construcțiile cu valoare istorică, mai multe spații verzi, sisteme noi de ventilație și încălzire.

Vor moderniza sistemul de iluminat, a instalațiilor electrice, sanitare și termice. Și modernizarea Sistemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații. Vreau să menționez aici compania câștigătoare SC OMEGA CERT SISTEM. Conform Companiei Naționale de Căi Ferate, contractul de achiziție publică va fi încheiat şi semnat de ambele părţi, la finalul perioadei legale de contestaţii, iar ca termen sunt preconizate 9 luni pentru proiectare și 44 pentru execuție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

„Sperăm să vedem ceva decent din punct de vedere arhitectural pentru că ce avem la nivel de studiu de fezabilitate nu arată rău”, spune Ionuț Ciurea, director la Asociația Pro Infrastructura.

Citește și