• Ucraina face presiuni pentru a obține o flotă de tancuri de luptă moderne din țările occidentale.
  • Statele Unite au fost, de departe, cel mai mare furnizor de asistență militară pentru Kiev în timpul războiului.
  • Tancurile Leopard fabricate în Germania, deținute de armatele din întreaga Europă, sunt considerate cea mai probabilă opțiune pentru a fi trimise în număr mare.

Cel mai înalt general ucrainean a declarat că a prezentat marți nevoile urgente ale forțelor sale armate în cadrul unei prime întâlniri personale cu președintele Statului Major Întrunit al SUA, generalul Mark Milley, în Polonia.

Ucraina face presiuni pentru a obține o flotă de tancuri de luptă moderne din țările occidentale, pe care speră să le folosească pentru a alunga forțele rusești care au invadat în februarie anul trecut, cucerind zone întinse de teritoriu în sud și est.

Am prezentat nevoile urgente ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a căror îndeplinire va accelera Victoria noastră”, a scris generalul Valeriy Zaluzhnyi într-o declarație pe Telegram. Într-un interviu acordat publicației The Economist în decembrie, Zaluzhnyi a declarat că are nevoie de 300 de tancuri, 600-700 de vehicule de luptă pentru infanterie și 500 de obuziere pentru a-și ajuta forțele să respingă invadatorii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Știu că pot învinge acest inamic. Dar am nevoie de resurse”, a spus el. SUA au fost, de departe, cel mai mare furnizor de asistență militară pentru Kiev în timpul războiului. Aliații occidentali sunt programați să se întâlnească vineri la o bază aeriană americană din Germania pentru a promite sprijin militar pentru Ucraina, cu accent pe propunerile de a furniza tancuri de luptă moderne.

Tancurile Leopard fabricate în Germania, deținute de armatele din întreaga Europă, sunt considerate cea mai probabilă opțiune pentru a fi trimise în număr mare, dar nu pot fi reexportate în Ucraina fără aprobarea Berlinului. În declarația sa, Zaluzhnyi a spus că îi mulțumește lui Milley pentru sprijinul și asistența neclintită oferită de Statele Unite ale Americii și aliații săi Ucrainei”.