• George Simion, copreședintele partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a fost stropit cu cerneală pe obraz de un participant de la manifestările organizate de formațiunea politică în Piața Unirii din Iași.
  • Totul s-a întâmplat când participanții se pregăteau să joace Hora Unirii.

De Ziua Principatelor Române, la Iași s-a produs un incident: un participant la manifestări l-a stropit cu cerneală de culoare albastră pe copreşedintele partidului AUR, George Simion, scrie Bună Ziua Iași.

George Simion a spus că gestul cu cerneală nu a fost unul deranjant pentru el și că înțelege reacția manifestantului respectiv.

Nu mă tem. A aruncat cineva cu cerneală. Ăsta nu e motiv să ne strice bucuria şi sărbătoarea. Să stropească, nu e nicio problemă, dar să ţină minte cine a condus ţara timp de 32 de ani. Eu nu mă supăr. Rog poliţia să nu-l amendeze pe individ, oricine ar fi. Nu voi face plângere. E o sărbătoare naţională. Dacă aşa a considerat el să facă… Noi îl iubim şi îi iubim pe toţi românii, indiferent de apartenenţa politică„, a declarat copreședintele partidului AUR.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Incidentul a avut loc luni după-amiaza, la un marș neautrorizat din Piața Unirii din municipiul Iași, unde au participat peste 800 de persoane. Aceste persoane au încălcat regulile impuse de pandemia de COVID-19, care nu permit adunarea a peste 100 de persoane în spațiile publice.

Simpatizanţii AUR au plecat în marş din Piaţa Palatului Culturii, pe bulevardul Ştefan cel Mare, spre Piaţa Unirii, pentru a juca Hora Unirii.