George Simion, despre adeverinţa Dianei Șoșoacă pentru a nu purta mască: ”O trimitem la alt medic”

George Simion, despre adeverinţa Dianei Șoșoacă pentru a nu purta mască: ”O trimitem la alt medic” ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Adeverinţa Dianei Şoşoacă să nu poarte mască nu este valabilă fără aviz de medicina muncii, anunță DSP.
  • Senatul a cerut verificarea adeverinței medicale care îi permite senatoarei Diana Șoșoacă să nu poarte mască de protecție.
  • George Simion: O trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul.

DSP spune că adeverința Dianei Șoșoacă, prin care este exceptată de la purtarea măștii, nu este valabilă. Senatoarea trebuie să obţină un aviz de la Medicina Muncii, dacă vrea să nu poarte masca de protecţie.

Întrebat dacă o va sancționa pe Diana Șoșoacă, liderul AUR, George Simion a anunțat ieri că dacă e cazul o trimite la un alt medic.

„Nu cred că este cazul, dar o trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul. Nu mă pricep la medicină, să vorbească experţii. Dacă un doctor a semnat acolo şi consideră de cuviinţă că nu trebuie să poarte doamna avocat mască, înseamnă că el este medic.

Sunt multe păreri în rândul avocaţilor, jurnaliştilor şi în rândul medicilor, să se exprime cei abilitaţi, eu doar ştiu că 85% – 93% dintre măştile de pe piaţă au fost declarate neconforme de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.

Ce pot sa fac eu este să mă asigur că această mască pe care o am eu este conformă şi nu îmi îngreunează respiraţia. Acest virus care chinuie nu doar în România, ci şi întreaga planetă se răspândeşte peste tot şi trebuie oprit, nu trebuie ajutat să se răspândească”, a spus Simion.