• George Simion, co-președintele AUR, a comis o gafă la tribuna Parlamentului.
  • Politicianul a atribuit în mod eronat mai multe versuri poetului Mihai Eminescu.
  • Liderul AUR a recitat versurile unui poem scris, de fapt, de un poet băcăuan obscur pe nume Marian Bamboi.

George Simion, liderul partidului AUR, l-a confundat miercuri în plenul Parlamentului pe poetul național Mihai Eminescu cu un obscur poet băcăuan pe nume Marian Bamboi.

În discursul pe care l-a susținut, miercuri, de la tribuna Parlamentului, după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Simion a citat câteva presupuse versuri pe care i le-a atribuit lui Mihai Eminescu, dar care sunt semnate, de fapt, de Marian Bamboi, potrivit G4Media.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus liderul AUR.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Însă, aceste versuri au fost scrise de poetul băcăuan, iar poezia se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt”, având ca sursă „Luceafărul”.