• Karner anunță că se opune intrării României și Bulgariei în Schengen cu frontierele terestre.
  • Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner: „Austria nu vrea aderare deplină pentru România”.
  • Karner a dezvăluit că Austria păstrează veto-ul, la o conferință de presă din Innsbruck.

Ministrul de Interne al Austriei a anunțat într-o conferință de presă că Austria își păstrează veto-ul față de România și Bulgaria cu privire la aderarea deplină la Spațiul Schengen.


„E foarte important să facem acest pas acum și să nu filozofăm despre următorul”, spune Karner, în timp ce liderii noștri sunt optimiști că vom adera și terestru anul acesta.

Politicienii noștri sunt în campanie electorală și, ca să comaseze alegerile, au prezentat tot felul de pretexte, de la războiul în Ucraina, la intrarea în OECD și în Schengen, iar Austria are idei puține și fixe.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Avem acest anunț reiterat al Ministrului de Interne, Gerhard Karner este cel care negociază intrarea României în Spațiul Schengen cu Ministrul de Interne al României, Predoiu.

Am avut declarații de la Cătălin Predoiu, Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu – toți ne-au spus că anul acesta vom intra cu drepturi depline în Schengen, adică și cu frontiere terestre.


Astăzi, Karner a spus că nu trebuie să filozofăm, întrebat fiind de presiunile pe care Comisia Europeană le pune asupra Austriei privind aderarea României și Bulgariei. De abia s-a negociat aderarea aeriană, iar negocierile au fost foarte dure, cu condiții foarte clare.

Citește și