• Interviul a fost realizat în februarie 2020 și se crede că a fost unul dintre ultimele pe care Navalnîi le-ar fi acordat.
  • Regretatul lider al opoziției ruse a vorbit despre speranța sa într-un viitor mai bun pentru țara sa – și despre riscurile pe care știa că și le asumă.
  • În luna august a aceluiași an, el a fost otrăvit în timp ce se afla într-un zbor de întoarcere la Moscova.

Aleksei Navalnîi i-a atacat odată pe oficialii corupți” care locuiesc în Londra și care ar ajuta regimul lui Vladimir Putin să ascundă bani murdari, potrivit Sky News. Într-un interviu inedit obținut de Sky News, regretatul lider al opoziției ruse a vorbit despre speranța sa într-un viitor mai bun pentru țara sa – și despre riscurile pe care știa că și le asumă.

El a făcut aceste comentarii într-un interviu cu patru ani înainte de a muri într-o colonie penală la nord de Cercul Polar. Considerat a fi cel mai vocal critic al președintelui Putin, Navalnîi s-a prăbușit și nu și-a mai recăpătat cunoștința la 16 februarie.

Interviul a fost realizat în februarie 2020 și se crede că a fost unul dintre ultimele pe care Navalnîi le-ar fi acordat cât timp a fost în deplinătatea facultăților de sănătate.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

În luna august a aceluiași an, el a fost otrăvit în timp ce se afla într-un zbor de întoarcere la Moscova. Occidentul nu face absolut nimic, aș spune eu. Există câteva dansuri rituale, dar nu se întâmplă nimic cu adevărat”, spune el.

De ce mai trăiesc oficialii corupți la Londra? Pentru că acești oficiali corupți hrănesc un număr mare de avocați londonezi minunați. Acești oameni, vor părea foarte civilizați, vom fi încântați să discutăm cu ei dacă stau lângă noi, vor purta cravată și maniere fine, și în același timp servesc interesele unor bandiți totali, complet bandiți.”

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare din Marea Britanie a adus un omagiu vieții lui Navalnîi, care a expus corupția rusă.

Acesta a adăugat: Marea Britanie a sancționat 2.000 de persoane, companii și grupuri numai în cadrul regimului nostru de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând în același timp direct elitele legate de Putin în Marea Britanie prin intermediul celulei de combatere a cleptocrației a Agenției Naționale pentru Criminalitate. Corupția și cleptocrația nu vor fi niciodată binevenite pe țărmurile noastre.”

Citește și