• Mama lui Alexei Navalnîi a declarat că a văzut trupul neînsuflețit al acestuia.
  • Aliații fostului lider al opoziției au declarat că documentul arată că Navalnîi a murit din cauze naturale.
  • Navalnîi a murit vineri într-o colonie penală din Rusia. Mamei și soției sale, Iulia Navalnaya, li s-a refuzat anterior accesul la trupul său după moartea sa.
  • Kremlinul neagă cu vehemență orice implicare în moartea criticului lui Putin, în ciuda acuzațiilor larg răspândite din partea opoziției interne și a liderilor internaționali.

UPDATE-Biden s-a întâlnit cu soția lui Navalnîi, Yulia, și cu fiica lor în California

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu văduva lui Alexei Navalnîi, Yulia, și cu fiica lor Daria, la San Francisco, pentru a-și exprima condoleanțe, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

„Președintele și-a exprimat admirația pentru curajul extraordinar al lui Alexei Navalnîi și moștenirea sa în lupta împotriva corupției și pentru o Rusie liberă și democratică în care statul de drept se aplică în mod egal tuturor. Președintele a subliniat că moștenirea lui Alexei va fi dusă în continuare de oameni din Rusia și din întreaga lume care deplâng pierderea sa și luptă pentru libertate, democrație și drepturile omului”, a spus Casa Albă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Biden a confirmat, de asemenea, că mâine Washingtonul va anunța noi sancțiuni majore împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Navalny, precum și agresiunea din Ucraina.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mama lui Alexei Navalnîi a declarat că a văzut trupul neînsuflețit al acestuia. Ludmila Navalnaia spune că autoritățile ruse au făcut presiuni asupra ei pentru a permite o înmormântare „secretă”.

Vorbind pe canalul YouTube al lui Navalnîi, Ludmila Navalnaia a declarat că a fost adusă la morgă miercuri seară, scrie BBC. Navalnaia spune că a semnat un certificat de deces. Aliații fostului lider al opoziției au declarat că documentul arată că Navalnîi a murit din cauze naturale.

„Raportul medical privind decesul lui Alexei Navalnîi arată cauzele morții ca fiind naturale”, a declarat Kira Yarmysh.

Soția lui Navalnîi a declarat că acesta a fost ucis de autoritățile ruse, otrăvit cu novichok – un agent neurotoxic.

Navalnîi a murit vineri într-o colonie penală din Rusia. Mamei și soției sale, Iulia Navalnaya, li s-a refuzat anterior accesul la trupul său după moartea sa.

Mama lui Navalnîi și avocatul său au mers sâmbătă la Salekhard, unde autoritățile penitenciare declaraseră că trupul liderului opoziției va fi examinat – dar când au ajuns la morgă, li s-a spus că trupul nu se afla acolo, a declarat echipa lui Navalnîi .

Kremlinul neagă cu vehemență orice implicare în moartea criticului lui Putin, în ciuda acuzațiilor larg răspândite din partea opoziției interne și a liderilor internaționali.

Citește și