• Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix a debutat cu succes la Iași, atrăgând un număr impresionant de spectatori.
  • Classix Festival 2024 prezintă un program captivant de concerte și evenimente conexe desfășurate în locații emblematice din Iași.
  • Seria de evenimente Classix in Focus aduce în prim plan subiecte relevante din lumea muzicii clasice și a scenei culturale contemporane.

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix a debutat pe 18 februarie la Iași cu concertul ”Celestial”, desfășurat la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.  Evenimentul de deschidere a festivalului a adunat un public de peste 1500 de persoane, la care s-au adăugat cei 10.000 de spectatori care au urmărit transmisiunile live difuzate pe paginile organizatorilor.

În cadrul conferinței de presă desfășurate în dimineața zilei de 19 februarie, Patricia Brohanschi – Directorul Classix Festival a declarat: „Ne onorează entuziasmul și dorința publicului de a experimenta aventura clasică contemporană propusă, mai ales că aceasta este și tematica artistică din acest an – descoperirea dorințelor. Acest lucru l-am simțit cu toții încă de aseară, la concertul Classix de debut din Catedrala Romano-Catolică, care a atras cel mai mare număr de spectatori de până acum. Întregul festival promite oricum un număr record în rândul publicului, o parte din seri fiind deja sold-out. Noi privim cu bucurie spre săptămâna ce urmează și așteptăm cu emoție concertele ce vor fi susținute de artiștii internaționali de excepție și activitățile conexe din programul acestei ediții.”

Programul concertelor, cu tematica „descoperirii dorinței”, a captivat publicul și a promis o călătorie fascinantă prin diversele aspecte ale muzicii clasice contemporane. De la concerte magice și pline de emoție la dezbateri și expoziții inspirate, Classix Festival 2024 a adus împreună artiști de excepție și pasionați de cultură pentru a celebra armonia și diversitatea muzicii clasice.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
LIBERTATEA PRESEI, O NECESITATE PENTRU SOCIETATE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE

Cu participarea unor nume sonore din lumea muzicii clasice și a scenei culturale internaționale, festivalul a fost un adevărat regal al artei și creativității. Publicul a avut ocazia să se bucure de concerte memorabile și să exploreze teme și subiecte relevante în cadrul evenimentelor conexe Classix in Focus.

Classix Festival 2024 a demonstrat încă o dată importanța și impactul pe care muzica clasică îl poate avea în societatea contemporană, consolidând poziția festivalului ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale independente din România.

Citește și