• Schelele care au fost folosite pentru a înveli partea de sus a catedralei după incendiul devastator din aprilie 2019 sunt acum înlăturate.
  • În ultimele zile, cochilia de la vârful catedralei a fost îndepărtată, dezvăluind pentru prima dată o nouă turlă.
  • Chiar dacă multe părți ale catedralei încă sunt acoperite de schele, procesul ar putea dura săptămâni sau chiar luni.

Notre Dame renaște din propria cenușă. Schelele care au fost folosite pentru a înveli partea de sus a catedralei după incendiul devastator din aprilie 2019 sunt acum înlăturate, un pas important în procesul de reconstrucție.

În ultimele zile, cochilia de la vârful catedralei a fost îndepărtată, dezvăluind pentru prima dată o nouă turlă, decorate cu un cocoș și o cruce de aur, oferind o imagine a aspectului final al clădirii, scrie AP.

Chiar dacă multe părți ale catedralei încă sunt acoperite de schele, procesul ar putea dura săptămâni sau chiar luni. Turlele au fost protejate de aproximativ 70.000 de bucăți de schele, de 600 de tone.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Ca simbol al rezistenței și renașterii, un nou cocoș de aur, ca un phoenix în flăcări, a fost instalat în vârful turlei în decembrie, marcând ridicarea catedralei din cenușă.

Alte măsuri de restaurare includ implementarea unui sistem antiincendiu sub acoperișul catedralei și reconstituirea crucii originale.

Citește și: