• Serviciul penitenciar rus raportează moartea lui Aleksei Navalnîi, criticul și opozantul lui Putin.
  • Potrivit agențiilor de presă ruse, Navalnîi a murit în închisoarea din Cercul Arctic, ispășind o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru infracțiuni politice.
  • Kremlinul neagă implicarea lui Putin în presupusul asasinat politic, declarând că nu are informații privind cauza decesului.

Serviciul penitenciar rus anunță moartea lui Aleksei Navalnîi, cel mai important lider al opoziției din Rusia, în închisoarea din Cercul Arctic.

Mesajul soției lui Navalnîi, Iulia, într-un discurs televizat:

„M-am gândit multă vreme dacă ar trebui să ies aici sau să zbor direct la copiii mei. Dar apoi m-am gândit ce ar fi făcut Alexei în locul meu. Și sunt sigură că ar fi fost aici, ar fi fost pe scena asta. Nu știu dacă să cred sau nu vestea, vestea groaznică pe care o primim doar din surse guvernamentale din Rusia.
Pentru că de mulți ani, și știți cu toții acest lucru, nu putem avea încredere în Putin și în guvernul Putin, ei mint mereu. Dar dacă acest lucru este adevărat, vreau ca Putin, toți cei din jurul lui, prietenii lui Putin, guvernul lui, să știe că vor fi responsabili pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu. Și această zi va veni foarte curând. Și vreau să chem întreaga comunitate mondială, toți cei din această cameră, oameni din întreaga lume, astfel încât să ne unim împreună și să învingem acest rău. Am învins regimul terifiant care este acum în Rusia. Și acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele, țării noastre, Rusiei, în ultimii ani”
, a declarat soția lui Navalnîi.

Sursă video: Deutsche Welle

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Cum au reacționat părinții lui Navalnîi

Mama celui mai proeminent opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, a fost citată de ziarul rus Novaya Gazeta spunând că fiul ei era „în viață, sănătos și fericit” când l-a văzut ultima dată, pe 12 februarie.

Novaya Gazeta a relatat că Lyudmila Navalnaya a scris într-o postare pe Facebook vineri: „Nu vreau să aud condoleanțe. L-am văzut în închisoare pe 12 februarie. Era în viață, sănătos și fericit”.

Citește și