• Navalnîi a murit în închisoare, la vârsta de 47 de ani. Potrivit oficialilor ruși, opozantul lui Putin „s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința”.
  • Informația, transmisă de presa internațională, este confirmată de serviciul penitenciar rus.
  • Politicianul Alexei Navalnîi a fost mutat într-o închisoare dintr-o regiune a Cercului Polar din nordul Rusiei la sfârșitul lui 2023.
  • Navalnîi a fost transportat la închisoarea IK-3 din Kharp, în regiunea Yamal-Nenets, la aproximativ 1.900 km (1.200 mile) nord-est de Moscova.
  • „Condițiile de acolo sunt dure”, spunea Leonid Volkov, consilier al lui Navalny. De asemenea, este dificil să comunici cu prizonierii.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a murit în închisoare, au anunțat oficialii ruși, citați de Sky News.

„La 16 februarie 2024, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul Alexei Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința”, se arată într-un comunicat.

„Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul condamnatului”, se concluzionează.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Informația, transmisă de presa internațională, este confirmată de serviciul penitenciar rus.

Citește și