• Gerhard Karner, mininistrul austriac de Externe: Sistemul actual nu funcționează.
  • Nicu Ștefănuță: Karner a expus ce a realizat el, multe lucruri pentru campania internă.
  • Nicu Ștefănuță: Declarațiile lui Gerhard Karner înseamnă că suntem amânați pentru 2025.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a declarat într-o conferință de presă comună cu ministrul român de interne, Cătălin Predoiu că Austria se opune extinderii spațiului Schengen, susținând că sistemul actual nu funcționează. În replică, ministrul Cătălin Predoiu a subliniat prietenia și interesele comune dintre România și Austria, afirmând că va continua cooperarea cu Viena .

Nicu Ștefănuță, europarlamentar, nu întelege de ce România a avut nevoie de încă o confirmare pentru aderarea la spațiul Schengen. „Nu înteleg de ce România a avut nevoie de a patra confirmare a acestui nu”.

Nicu Ștefănuță: 80% dintre migranți ajung prin Ungaria sau pe ruta balcanică, nu prin România

„Karner a adus pe tavă niște cifre, a spus că în Austria ajung fără acte 220.000 de migranți, deci care este implicația României? Ei bine, implicația este că ei ar trece pe la noi prin țără fără a fi controlați”, a adăugat Nicu Ștefănuță la Aleph News.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Nicu Ștefănuță consideră că discuția de ieri dintre Gerhard Karner și Cătălin Predoiu trebuia să fie una mai fermă în care să fie dezbătute numerele prezentate de ministrul de externe din Austria.

„Ce a uitat domul Karner să zică este că 80% dintre migranți ajung prin Ungaria sau pe ruta balcanică deci nu pe la noi și nici prin Bulgaria”, spune Nicu Ștefănuță.

Citește și: