• Angela Merkel a avertizat parlamentarii că se așteaptă ca actuala carantină să rămână în vigoare până la începutul lunii aprilie.
  • Merkel: „Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”
  • Trei participanți la reuniune au declarat că Merkel nu a vorbit în mod explicit despre o prelungire a carantinei ci că aceasta ar fi lansat un avertisment cu privire la creșterea numărului de cazuri.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a avertizat parlamentarii că se așteaptă ca actuala carantină, impusă pentru a controla extinderea pandemiei de coronavirus, să rămână în vigoare până la începutul lunii aprilie, notează Reuters.

Dacă nu reușim să stopăm virusul britanic, atunci numărul cazurilor va fi de 10 ori mai mare până la Paște. Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure, a spus Merkel.

Trei participanți la reuniune au declarat că Merkel nu a vorbit în mod explicit despre o prelungire a carantinei până în aprilie, ci că aceasta ar fi lansat un avertisment cu privire la o creștere de zece ori a numărului de infecții în Germania.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania”, a spus unul dintre oameni, adăugând că Merkel se referise la o creștere de zece ori a numărului de infecții din Irlanda datorită noii mutații a vrisusului SARS-CoV-2.