• Germania a aprobat miercuri o legislație care asigură continuarea măsurilor de protecție de bază împotriva pandemiei de coronavirus în timpul toamnei și iernii, când sunt așteptate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu acest virus.
  • În prezent, măștile medicale sunt obligatorii în avioane și în transportul public, deși sunt recomandate măștile de tip N95.
  • Pe lângă utilizarea obligatorie a măștilor de tip N95 în timpul călătoriilor pe distanțe lungi, noile măsuri, care se vor aplica de la 1 octombrie până la 7 aprilie, vor include, de asemenea, o obligație la nivel național de a purta măști în și de a face teste înainte de a accesa spitale, aziluri de bătrâni și instituții similare cu persoane vulnerabile.

Germania a aprobat miercuri o legislație care asigură continuarea măsurilor de protecție de bază împotriva pandemiei de coronavirus în timpul toamnei și iernii, când sunt așteptate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu acest virus.

Prezentarea normelor care includ, de asemenea, noua obligație de a purta măști faciale de tip N95 în timpul tuturor călătoriilor pe distanțe lungi cu trenul și autobuzul, precum și în avioane a coincis cu publicarea unor fotografii care îi arată pe cancelar și pe ministrul german al economiei, Robert Habeck, zburând în Canada la începutul acestei săptămâni fără a purta măști.

Fotografiile au declanșat critici publice puternice cu privire la un presupus standard dublu pentru politicieni și oamenii obișnuiți. În prezent, măștile medicale sunt obligatorii în avioane și în transportul public, deși sunt recomandate măștile de tip N95.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministrul justiției, Marco Buschmann, și ministrul sănătății, Karl Lauterbach, au declarat reporterilor că au fost respectate regulile specifice privind pandemia care se aplică forțelor aeriene germane, care operează zborurile guvernamentale, și că toți cei aflați în avion, printre care se aflau și lideri de afaceri și reporteri germani, au făcut un test PCR înainte de a se îmbarca.

Cu toate acestea, ministrul justiției a recunoscut că din punct de vedere politic, aș recomanda ca guvern federal să aplicăm peste tot aceleași reguli care se aplică în alte părți”.

Pentru că altfel, desigur, apare sentimentul că ești dispus să le impui cetățenilor ceva ce nu vrei să îți impui ție însuți”, a adăugat Buschmann. Și de aceea pot să înțeleg, de asemenea, într-o oarecare măsură, că se vorbește atât de mult despre asta.”

Pe lângă utilizarea obligatorie a măștilor de tip N95 în timpul călătoriilor pe distanțe lungi, noile măsuri, care se vor aplica de la 1 octombrie până la 7 aprilie, vor include, de asemenea, o obligație la nivel național de a purta măști în și de a face teste înainte de a accesa spitale, aziluri de bătrâni și instituții similare cu persoane vulnerabile.

Dincolo de aceasta, cele 16 landuri germane vor avea autoritatea de a adopta propriile reguli în funcție de cât de grav afectează virusul zonele lor. Guvernele statelor ar putea decide să impună folosirea măștilor în transportul public local, în școlile pentru elevii de la clasa a cincea în sus și la evenimentele publice în interior. Dacă virusul se răspândește din nou la scară largă, numărul de persoane prezente la evenimentele publice poate fi limitat și se pot cere teste.

Ministrul justiției a subliniat că nu vor mai fi închideri de școli sau, indiferent de evoluția pandemiei în timpul anotimpurilor cu vreme rece.

Elevii au fost cu siguranță grupul care a avut cel mai mult de suferit în timpul pandemiei, mai ales în ceea ce privește exercitarea dreptului la educație, în special în ceea ce privește închiderea școlilor”, a declarat Buschmann. Și de aceea mă bucur că am reușit să convenim rapid că instrumentul închiderii școlilor este, prin urmare, complet disproporționat.”

Noile reglementări mai trebuie să ajungă la camerele inferioare și superioare ale parlamentului german pentru aprobare, dar se așteaptă ca acestea să fie adoptate.