• Persoanele afectate de cutremurele din Turcia și Siria vor putea sta temporar la rude în Germania.
  • Aproximativ 2,9 milioane de persoane de origine turcă trăiesc în Germania, mai mult de jumătate dintre acestea având cetățenie turcă.
  • Schema este destinată victimelor care doresc să se refugieze în Germania și să stea cu membrii de familie de gradul întâi sau doi care sunt cetățeni germani.

Persoanele afectate de cutremurele din Turcia și Siria vor putea sta temporar la rude în Germania.

„Acesta este un ajutor de urgență”, a declarat sâmbătă ministrul german de interne Nancy Faeser pentru cotidianul Bild. Vrem să permitem familiilor turcești sau siriene din Germania să își aducă rudele apropiate din zona dezastrului la casele lor fără birocrație.”

Ea a spus că acest lucru se va face cu vize obișnuite, care vor fi eliberate rapid și vor rămâne valabile timp de trei luni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Viza fără complicații pentru victimele cutremurului

Ministrul federal de interne Nancy Faeser: Este vorba despre ajutor în caz de nevoie. Vrem să facem posibil ca familiile turcești sau siriene din Germania să poată aduce la ele rude apropiate din regiunea calamitată, fără birocrație.”

Decizia vine în contextul în care bilanțul cutremurelor a depășit duminică 33.000 de morți. Milioane de oameni au fost strămutați în ambele țări. Aproximativ 2,9 milioane de persoane de origine turcă trăiesc în Germania, mai mult de jumătate dintre acestea având cetățenie turcă. Comunitatea siriană este, de asemenea, numeroasă și este estimată la 924.000 de persoane de când fostul cancelar german Angela Merkel a deschis granițele pentru refugiați în 2015 și 2016. În 2014, în Germania se aflau 118.000 de sirieni.

În calitate de guvern german, dorim să ajutăm pentru a ne asigura că familiile din Germania își pot găzdui temporar rudele afectate de cutremur dacă nu mai au un acoperiș deasupra capului sau dacă au nevoie de tratament medical”, a declarat sâmbătă pe Twitter ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

Baerbock a declarat că ministerele de externe și de interne au format un grup operativ” pentru a demara această inițiativă.

Scopul este de a face ca procedurile de acordare a vizelor să fie cât mai puțin birocratice posibil pentru cei afectați. Am mărit personalul la misiunile străine din Turcia și am realocat capacitățile”, a adăugat Baerbock.

De vizele accelerate și prioritare trebuie să beneficieze persoanele care au fost afectate în mod special la nivel individual de dezastru, care pot fi în pericol de a rămâne fără adăpost, de exemplu, sau care au suferit răni care necesită tratament, a relatat agenția de presă Dpa. Aceasta a adăugat că schema este destinată victimelor care doresc să se refugieze în Germania și să stea cu membrii de familie de gradul întâi sau doi care sunt cetățeni germani sau care au un permis de ședere permanentă.