• Aproximativ 4,1 milioane de persoane depind deja de ajutorul umanitar în nord-vestul Siriei.
  • Această zonă se află în cea mai mare parte sub controlul rebelilor.
  • Un înalt oficial umanitar a declarat anterior pentru CNN că eforturile de a ajuta oamenii din regiunile afectate de cutremur din Siria au fost incredibil de dificile”.

Biroul Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) a declarat că convoiul trimis de ONU, format din şase camioane care transportau articole pentru adăposturi şi produse nealimentare, a trecut prin punctul de trecere Bab Al Hawa – singurul coridor de ajutor umanitar dintre Turcia şi Siria.

Operaţiunea de ajutor transfrontalier a ONU a fost restabilită astăzi. Ne simţim uşuraţi că putem ajunge la oamenii din nord-vestul Siriei în acest moment de urgenţă. Sperăm ca această operaţiune să continue, deoarece este o linie de salvare umanitară şi singurul canal scalabil”, a declarat Sanjana Quazi, şefa OCHA Türkiye.

Aproximativ 4,1 milioane de persoane depind deja de ajutorul umanitar în nord-vestul Siriei, aflat în cea mai mare parte sub controlul rebelilor.

Recomandări

GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE
RONALDO BATE RECORDUL
PROPAGANDA RUSĂ, GREU DE COMBĂTUT

Un înalt oficial umanitar a declarat anterior pentru CNN că eforturile de a ajuta oamenii din regiunile afectate de cutremur din Siria au fost incredibil de dificile”, deoarece punctele de trecere de-a lungul graniţei au fost distruse din cauza dezastrului.

În plus, în Siria, acest lucru se întâmplă în mijlocul unei zone de conflict”, a declarat Jan Egeland, secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi.