• Coaliția de guvernare din Germania a prezentat un plan pentru a reduce impactul creșterii costurilor energiei asupra consumatorilor.
  • Măsurile includ o plafonare a prețurilor la gaze, care au crescut vertiginos în timpul consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina.
  • Olaf Scholz a anunţat că sursa de finanţare va fi Fondul de Stabilizare Economică.

Guvernul Olaf Scholz a anunţat, joi, un plan de plafonare a preţurilor la energie, în acest sens urmând să fie alocată suma de 200 de miliarde de euro, iar suprataxa pentru gaze, care a generat controverse, a fost anulată.

,,Preţurile trebuie să scadă, aceasta este convingerea noastră. De aceea, vom crea un amplu sistem defensiv” , a afirmat cancelarul Olaf Scholz, citat de publicaţia Der Spiegel.

Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a declarat că suma alocată compensării preţurilor la energie va fi de 200 de miliarde de euro.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
SUA SANCȚIONEAZĂ RUSIA

Olaf Scholz a anunţat că sursa de finanţare va fi Fondul de Stabilizare Economică.

Guvernul german a anulat controversata suprataxă pentru gaze, impusă în august pentru a ajuta companiile afectate de perturbarea fluxurilor de aprovizionare din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. ,,Nu mai este necesară” , a argumentat cancelarul Scholz, referindu-se la suprataxa de 2,4 eurocenţi pe kilowatt/oră.

,,Acest plan este reacţia adecvată faţă de războiul rus de agresiune din Ucraina şi faţă de războiul energetic împotriva Germaniei” , a argumentat Christian Lindner, ministrul german de Finanţe.