• Coaliția de guvernare din Germania a prezentat un plan pentru a reduce impactul creșterii costurilor energiei asupra consumatorilor.
  • Măsurile includ o plafonare a prețurilor la gaze, care au crescut vertiginos în timpul consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina.
  • Olaf Scholz a anunţat că sursa de finanţare va fi Fondul de Stabilizare Economică.

Guvernul Olaf Scholz a anunţat, joi, un plan de plafonare a preţurilor la energie, în acest sens urmând să fie alocată suma de 200 de miliarde de euro, iar suprataxa pentru gaze, care a generat controverse, a fost anulată.

,,Preţurile trebuie să scadă, aceasta este convingerea noastră. De aceea, vom crea un amplu sistem defensiv” , a afirmat cancelarul Olaf Scholz, citat de publicaţia Der Spiegel.

Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a declarat că suma alocată compensării preţurilor la energie va fi de 200 de miliarde de euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Olaf Scholz a anunţat că sursa de finanţare va fi Fondul de Stabilizare Economică.

Guvernul german a anulat controversata suprataxă pentru gaze, impusă în august pentru a ajuta companiile afectate de perturbarea fluxurilor de aprovizionare din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. ,,Nu mai este necesară” , a argumentat cancelarul Scholz, referindu-se la suprataxa de 2,4 eurocenţi pe kilowatt/oră.

,,Acest plan este reacţia adecvată faţă de războiul rus de agresiune din Ucraina şi faţă de războiul energetic împotriva Germaniei” , a argumentat Christian Lindner, ministrul german de Finanţe.