• Uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, în urmă cu patru ani, a declanșat o revoltă globală.
  • Într-un semn de dezgheț al relațiilor, președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au vizitat țara și s-au întâlnit cu prințul.
  • Un raport realizat în urmă cu un an a afirmat că prințul ar fi aprobat operațiunea de ucidere sau de capturare a lui Khashoggi.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă, după o întâlnire cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, că dorește să aprofundeze parteneriatul energetic dintre cele două țări.

Vorbind cu reporterii, Scholz a spus că parteneriatul ar trebui să meargă dincolo de combustibilii fosili și să includă hidrogenul și energiile regenerabile.

Germania, până de curând puternic dependentă de Rusia pentru gaz, a încercat să își diversifice aprovizionarea cu energie de când Rusia a invadat Ucraina în februarie. Scholz, aflat într-o călătorie de două zile în Golf, a declarat că a abordat, de asemenea, probleme care implică drepturile omului și drepturile civile în discuțiile cu prințul.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Politicieni germani dintr-o serie de partide i-au cerut lui Scholz să abordeze aceste chestiuni într-un articol publicat sâmbătă în Der Spiegel.

Puteți presupune că nimic nu a rămas nespus, a spus el când a fost întrebat dacă a discutat și despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, în urmă cu patru ani, a declanșat o revoltă globală și a pus presiune asupra conducătorului de facto al Arabiei Saudite. Un raport al serviciilor de informații americane publicat în urmă cu un an a afirmat că prințul ar fi aprobat operațiunea de ucidere sau de capturare a lui Khashoggi, însă guvernul saudit a negat orice implicare a prințului moștenitor și a respins concluziile raportului.

Într-un semn de dezgheț al relațiilor, președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au vizitat țara și s-au întâlnit cu prințul.