Germania respinge propunerea SUA de a renunța la brevetele vaccinului anti-COVID

Restricțiile legate de coronavirus îi amintesc lui Angela Merkel de viața sa din RDG, sub jugul comunist

Restricțiile legate de coronavirus îi amintesc lui Angela Merkel de viața sa din RDG, sub jugul comunist

Guvernul federal german a respins apelurile SUA de renunțare la brevete pentru vaccinurile împotriva COVID-19, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a guvernului, potrivit Deutsche Welle.

„Sugestia SUA de ridicare a protecției brevetelor pentru vaccinurile COVID-19 are implicații semnificative pentru producția de vaccinuri în ansamblu. Protecția proprietății intelectuale este o sursă de inovare și trebuie să rămână astfel și în viitor”, a declarat purtătoarea de cuvânt într-un comunicat.

Capacitatea de producție și controlul calității sunt principalele impedimente în calea extinderii accesului la vaccinuri – nu drepturile de proprietate intelectuală, a precizat guvernul condus de Angela Merkel.

Potrivit sursei citate, Berlinul sprijină inițiativa COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access), care are ca scop asigurarea accesului la vaccinuri pentru cât mai multe persoane din lume. De asemenea, a menționat că discuțiile în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) sunt în curs de desfășurare.

Răspunsul Berlinului a venit după ce președintele american Joe Biden a cerut miercuri o derogare temporară de brevet pentru vaccinurile COVID-19 ca o modalitate de a facilita accesul la vaccinuri.

Albert Bourla, directorul general al producătorului de vaccinuri Pfizer, a declarat că firma sa nu este „deloc” în favoarea derogărilor.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ar fi deschisă la discuții pe această temă.

Exit mobile version