• Greta Thunberg: Știința este clară: trebuie să păstrăm carbonul în sol”.
  • Activiștii au criticat acțiunea poliției și au condamnat Germania pentru politica sa privind clima.
  • Activista pentru climă a mai spus că intenționează să se alăture sâmbătă unei demonstrații.

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a condamnat Germania în timp ce protestatarii au fost îndepărtați dintr-un sat abandonat din vestul țării. Greta Thunberg a criticat mutarea ca fiind scandaloasă în timpul unei vizite la locul unde demonstranții au săpat pentru a încerca să oprească extinderea unei mine de cărbune.

Germania chiar se face de râs în acest moment”, a declarat Greta Thunberg, adăugând că extinderea minei de cărbune de lignit Garzweiler, administrată de compania energetică RWE, este absurdă.

Știința este clară: trebuie să păstrăm carbonul în pământ”, a spus ea adăugând că violența polițienească” folosită în cazul îndepărtării este scandaloasă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Activista pentru climă a mai spus că intenționează să se alăture sâmbătă unei demonstrații care va arăta cum arată puterea poporului, cum arată democrația – că atunci când guvernul și corporațiile acționează astfel, distrugând mediul înconjurător… oamenii se ridică”.

Protestatarii au ocupat Luetzerath, un sat din Renania de Nord-Westfalia, pentru a opri extinderea minei, după ce un tribunal a permis RWE să continue extinderea. Miercuri, poliția în echipament antidistrugere s-a deplasat și a îndepărtat baricadele ridicate de activiști. Activiștii au criticat acțiunea poliției și au condamnat Germania pentru politica sa privind clima.