Germania „se face de râs”: Ce a determinat-o pe Greta Thunberg să spună acest lucru

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a condamnat Germania în timp ce protestatarii au fost îndepărtați dintr-un sat abandonat din vestul țării. Greta Thunberg a criticat mutarea ca fiind scandaloasă în timpul unei vizite la locul unde demonstranții au săpat pentru a încerca să oprească extinderea unei mine de cărbune.

Germania chiar se face de râs în acest moment”, a declarat Greta Thunberg, adăugând că extinderea minei de cărbune de lignit Garzweiler, administrată de compania energetică RWE, este absurdă.

Știința este clară: trebuie să păstrăm carbonul în pământ”, a spus ea adăugând că violența polițienească” folosită în cazul îndepărtării este scandaloasă.

Activista pentru climă a mai spus că intenționează să se alăture sâmbătă unei demonstrații care va arăta cum arată puterea poporului, cum arată democrația – că atunci când guvernul și corporațiile acționează astfel, distrugând mediul înconjurător… oamenii se ridică”.

Protestatarii au ocupat Luetzerath, un sat din Renania de Nord-Westfalia, pentru a opri extinderea minei, după ce un tribunal a permis RWE să continue extinderea. Miercuri, poliția în echipament antidistrugere s-a deplasat și a îndepărtat baricadele ridicate de activiști. Activiștii au criticat acțiunea poliției și au condamnat Germania pentru politica sa privind clima.

Exit mobile version