• Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs.
  • Germania spune că vaccinul de AstraZeneca este sigur.
  • OMS spune că nu există niciun motiv pentru a suspenda utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Înalți oficiali germani din domeniul sănătății publice au declarat că vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca este sigur, iar Germania va continua să-l utilizeze chiar dacă mai multe țări europene au decis să suspende imunizarea cu lotul suspect din motive de precauție, transmite Reuters.

Întrucât Germania se confruntă cu al treilea val de pandemie de Covid-19 și cu o lipsă de vaccinuri, guvernul este nerăbdător să se asigure că scepticismul în privința vaccinului nu subminează desfășurarea activităților care țin pandemia sub control.

„Tot ceea ce știm până acum sugerează că beneficiile vaccinului, chiar și după fiecare caz individual raportat, sunt mai mari decât riscurile și acest lucru continuă să fie cazul”, a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn într-un briefing.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA.