• Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete.
  • Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina.
  • Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Germania va livra Ucrainei primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM în câteva zile, a declarat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Reînceperea tirurilor cu rachete asupra Kievului și a multor altor orașe arată cât de important este să furnizăm rapid Ucrainei sisteme de apărare aeriană, a declarat Lambrecht într-un comunicat.

Atacurile Rusiei cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. Acesta este motivul pentru care oferim acum sprijin în special cu arme de apărare aeriană.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina, ucigând civili și scoțând din funcțiune curentul electric și căldura, în lovituri aparent de răzbunare după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile au fost o ripostă la ceea ce el a numit acțiunile teroriste ale Kievului, inclusiv un atac în weekend asupra unui pod cheie între Rusia și Peninsula Crimeea anexată ilegal. Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete. Rusia a lansat invazia neprovocată a Ucrainei la 24 februarie.