• Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete.
  • Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina.
  • Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Germania va livra Ucrainei primul din cele patru sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM în câteva zile, a declarat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Reînceperea tirurilor cu rachete asupra Kievului și a multor altor orașe arată cât de important este să furnizăm rapid Ucrainei sisteme de apărare aeriană, a declarat Lambrecht într-un comunicat.

Atacurile Rusiei cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. Acesta este motivul pentru care oferim acum sprijin în special cu arme de apărare aeriană.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Rusia a bombardat luni dimineață orașele din Ucraina, ucigând civili și scoțând din funcțiune curentul electric și căldura, în lovituri aparent de răzbunare după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul rusesc spre Crimeea a fost un atac terorist.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile au fost o ripostă la ceea ce el a numit acțiunile teroriste ale Kievului, inclusiv un atac în weekend asupra unui pod cheie între Rusia și Peninsula Crimeea anexată ilegal. Poliția națională ucraineană a declarat că cel puțin 10 persoane au murit și 60 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete. Rusia a lansat invazia neprovocată a Ucrainei la 24 februarie.