• Germania plănuiește să relaxeze restricțiile pentru persoanele vaccinate
  • Nemții vaccinați cu ambele dozer ar putea merge la coafor fără să prezinte un test negativ
  • Angela Merkel: Vom intra într-o fază de tranziție care nu va fi ușoară

Mersul la coafor fără a fi nevoie de un test negativ, scutirea de carantină chiar și după contactul cu o persoană infectată cu COVID-19 – acestea sunt propunerile cancelarului german Angela Merkel, care vizează o relaxare a regulilor sanitare pentru persoanele vaccinate, relatează Ouest-France.

Guvernul german vizează o relaxare a regulilor pentru persoanele imune la COVID-19, a anunțat cancelarul Angela Merkel luni, pe măsură ce campania de vaccinare din țară începe să avanseze.

Persoanelor care au fost complet vaccinate sau care s-au infectate cu virusul, ar trebui, în mod evident, să li se permită să meargă la coafor fără a fi nevoie să prezinte teste negative sau ar trebui să fie scutite de carantină după contactul cu o persoană pozitiva, a declarat ea după o întâlnire cu liderii celor șaisprezece regiuni germane.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Guvernul lucrează la un decret care reglementează libertățile de care vor putea beneficia acești oameni, a adăugat Angela Merkel, subliniind că textul va trebui adoptat de ambele camere ale parlamentului, fără a specifica data. Cu toate acestea, a temperat așteptările unei relaxari rapide a regulilor, ceruta de mai multe partide de opoziție, inclusiv de liberalii din FDP.

Angela Merkel: Vom intra într-o fază de tranziție care nu va fi ușoară

Odată cu accelerarea vaccinărilor în țară vom avea din ce în ce mai mulți oameni vaccinați care vor să primească mai multă libertate, dar va exista și o parte semnificativă a populației care nu va fi încă vaccinată și va trebui să trăiască în continuare cu restricțiile, a spus cancelarul german.

Deși este important să le redăm tuturor drepturile de bază cât mai repede posibil, va trebui să trăim cu virusul mult timp, a avertizat Angela Merkel.

Conform celor mai recente cifre, aproximativ 23,4% din populația Germania a primit cel puțin o doză de vaccin, 7,2% adică aproape 6 milioane, au primit ambele doze. Iar din 3,3 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, 2,9 milioane sunt considerate vindecate.

Subiectul este cu atât mai sensibil cu cât Germania a intrat sâmbătă într-o nouă fază de înăsprire a restricțiilor, inclusiv punerea în aplicare a carantinei nocturne la nivel național, pentru a combate cel de-al treilea val de pandemie în țară.