- Florin Cîțu este noul președinte al PNL.
- PNL își stabilește, duminică, echipa care va conduce partidul alături de Florin Cîțu.
- Gheorghe Flutur: Rolul premierului Cîțu care este președinte de partid acum este să fie mediator și să adune în jurul lui.
Alegerile din PNL continuă duminică la Romexpo, pentru funcțiile de prim-vicepreședinți și vicepreședinți. Liberalul Gheorghe Flutur a vorbit, la Aleph News, despre voturile liberalilor în urma cărora Florin Cîțu a devenit noul președinte al partidului.
Advertisment
Întrebat ce se întâmplă cu tabăra lui Ludovic Oran, după înfrângerea suferită sâmbătă, Gheorghe Flutur a afirmat: „Mai spun o dată astăzi, la prima oră. Și le-am spus colegilor mei din echipa care să zicem că a câștigat. Bucurați-vă prudent. Pentru că vremea nu este ușoară. Noi suntem partid de guvernare și de mâine lumea așteaptă multe de la noi. Pe de altă parte trebuie să întindem repede o mână și către ceilalți care nu au câștigat. Mai este astăzi o etapă. Cred că va fi o etapă care să echilibreze lucrurile și partidul să fie unit. Din partea noastră trebuie să fie mai multă înțelegere, nu aroganță. A fost o competiție, uneori dusă la extremă, dar acum ne trebuie înțelepciune să îi adunăm pe toți pentru că noi avem alt adversar politic și nu mai trebuie să existe tabere. Rolul premierului Cîțu, care este președinte de partid acum, este să fie mediator și să adune în jurul lui. Și eu voi fi încăpățânat pe această tema, să adunăm înapoi Partidul Național Liberal”.
„Noi avem nevoie de unitatea PNL”
Este posibil ca oameni care l-au susținut pe Ludovic Orban să fie cooptați acum în structura de conducere a partidului?
Recomandări
„Eu sper că da, pentru că partidul acesta are maturitate. Sunt 2.000 de oameni care vor vota astăzi. Vor înțelege că trebuie un echilibru. Nu poate unul să ia tot și altul nimic. Nu mi se pare nimic. Moțiunile acestea au și acest risc. Dacă nu știi să gestionezi după, și în special în primele zile de după, s-ar putea să rămână unii supărați și nu numai. Dar eu sper că nu va fi cazul. Am avut câteva discuții și aseară și azi de dimineață. Într-adevăr sunt unii supărați, decepționați. Trebuie să îi înțelegem, dar atitudinea noastră trebuie să fie atât de atentă, de coleg bun, de camarazi, și să lași de la ține în perioada următoare. Noi avem nevoie de unitatea PNL să putem zilele următoare să vorbim cu USR să vedem ce au de gând să îi chemăm să vină înapoi să facem coaliția pe dreapta. Eu sper să termine la noi problemele și supărările. După care mâine vine președinta Comisiei Europene. Poimâine vom avea, înțeleg, primul birou executiv și acolo trebuie să chemăm la masăși pe ceilalți. Avem comisii de specialitate. Nu o să intrăm aici, o să fie nevoie de președinții de comisii de specialitate și sunt multe în partid. Trebuie să dăm tribune de manifestare și celorlalți care ar putea să piardă astăzi”, a adăugat Gheorghe Flutur.
Flutur: „PSD mi-e adversar. Cu AUR nu mă potrivesc, mă critică toată Europa”
Flutur a mai subliniat că susține ideea unei guvernări alături de USR PLUS, dar, în același timp, respinge varianta unei guvernări minoritare împreună cu PSD.
„Este o greșeală. Este un fel de guvernare pe sârmă și cu niște costuri uriașe care te face să nu ai curaj să iei niște măsuri care sunt așteptate de populație. Deci noi trebuie să îi chemăm pe cei din USR Plus, facem o analiză ce nu a funcționat. Acum nu mai avem premier și președinte două persoane, este una singură. Și asta cred că a fost una din cauze. Autoritatea premierului când este președinte de partid va fi altă. După aceeași USR Plus termină alegerile interne. Se vor gândi și de două ori. Mă supăr și unde plec? PSD mi-e adversar. Cu AUR nu mă potrivesc, mă critică toată Europa. Cei din PNL ne cheamă să venim. Nu venim, ce spunem electoratului? Și noi trebuie să fim înțelegători cu ei să vedem ce nu a funcționat și să ne apucăm să continuăm programul de guvernare pentru că ceasul ticăie și scadența vine”, a subliant Flutur.
Partenerii noștri