Gheorghiță: „Există toate premisele ca varianta Delta să devină dominantă și în România”

Conferință de presă susținută de președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Foto: gov.ro
  • Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă și în România.
  • Gheorghiță: Se estimează la sfârșit de august început de septembrie o creștere a cazurilor.
  • Gheorghiță: Varianta Delta are capacitatea de a deveni dominantă la nivel global.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a afirmat că răspândirea variantei Delta va deveni dominantă și în România. Totodată, Gheoghiță a mai spus că perioada sezonului cald creează mai multe oportunități pentru organizarea unor evenimente de vaccinare.

„Având această tulpină pe teritoriul României, în anumite cazuri chiar cu dobândire pe teritoriul țării, există evident toate premisele să devină dominantă. Un alt aspect important este perioada sezonului cald, perioada de vară, în care pot să fie organizate foarte multe evenimente de vaccinare. Aceste două luni sunt foarte importante pentru a asigura un acces cât mai ridicat la vaccinare. În sezonul rece este foarte probabilc a activitatea de vaccinare să se restrângă în centre fixe , în interior. Cred că este momentul oportun ca în liniște să ne putem asigura protecție pe perioada lunilor următoare. Se estimează la sfârșit de august început de septembrie o creștere a cazurilor și sperăm să nu fie o creștere importantă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei emisiuni TV.