• Vrem să facem în Europa ce am făcut în Italia (la alegerile de) pe 25 septembrie 2022 (…)”, a explicat Meloni.
  • Partidul său a câştigat în 2022 cu 26% din voturi, intenţiile de vot în vederea alegerilor europene fiind similare în prezent.
  • Liderul PD, Elly Schlein, a anunțat săptămâna trecută că va candida și ea.

Giorgia Meloni a anunțat că va candida la alegerile europene din iunie, duminică, la conferința „Italia schimbă Europa”. Meloni va deschide lista la europarlamentare în încercarea de a crește șansele partidului său Frații Italiei, pentru mai multe locuri în Parlamentul European, dar dacă va fi aleasă, își va ceda locul.

Vrem să facem în Europa ce am făcut în Italia (la alegerile de) pe 25 septembrie 2022 (…), să creăm o majoritate care aduce laolaltă forţele de centru-dreapta şi trimite stânga în opoziţie”, a explicat Meloni în faţa audienţei entuziaste, la o conferinţă a partidului său desfăşurată în oraşul Pescara de pe coasta Adriaticii.

Partidul său a câştigat în 2022 cu 26% din voturi, intenţiile de vot în vederea alegerilor europene fiind similare în prezent, conform sondajelor.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Giorgia Meloni va fi cap de listă al formaţiunii sale la alegerile din 6-9 iunie pentru Parlamentul European. Cu toate acestea, Meloni a urmat o linie larg pro-europeană, în special în chestiuni de politică externă, cum ar fi Ucraina și Orientul Mijlociu. Partidul ei este cel mai popular din Italia, cu 27% din susținere, potrivit sondajelor recente, înaintea Partidului Democrat (PD) de opoziție cu aproximativ 20% și Mișcarea 5 Stele de stânga cu 16%.

Liderul PD, Elly Schlein, a anunțat săptămâna trecută că va candida și ea, la fel ca și Antonio Tajani, șeful partidului de centru Forza Italia, care face parte din coaliția de guvernământ.

Citește și