• Prim-ministrul Italiei cere 100.000 de euro după ce în mediul online au ajuns clipuri fake cu ea in ipostaze indecente.
  • Curtea din Italia i-a cerut lui Meloni să depună mărturie în cadrul procesului.
  • Conform BBC, imaginile urcate pe un site pentru adulți au fost văzute de milioane de oameni.

Prim-Ministrul Italiei, Giorgia Meloni, va ajunge în fața unui judecător într-un caz neașteptat. Ea cere daune de 100.000 de euro de la doi bărbați care ar fi creat imagini prin tehnologia deepfake cu Meloni și pe care le-au urcat pe site-uri pe adulți.

Cum a ajuns Giorgia Meloni într-o asemenea situație?

Este un caz care precedă mandatul de premier al Giorgiei Meloni. În 2020 au apărut pe site-uri pentru adulți clipuri deepfake cu aceasta, în care chipul ei era atașat la o femeie nud. Clipurile au avut milioane de vizualizări înainte să fie șterse.

Ei bine, Giorgia Meloni caută de 4 ani să-și facă dreptate pentru acel moment și se pare că sunt două persoane vinovate. Un bărbat de 40 de ani și tatăl său de 73 de ani. Numele lor nu au fost dezvăluite. Acum, Meloni va merge să depună mărturie pe 2 iulie în fața unui tribunal din Sassari, Sardinia.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

Suma pe care o cere, 100.000 de euro, este una simbolică: avocatul lui Meloni spune că banii vor fi donați către o fundație care sprijină femeile care au fost victime ale violenței domestice.

Practic, tot mesajul acestui proces este acela de sprijin pentru femeiele care au fost victime ale oricărei metode de abuz.

Mesajul este clar: nu vă temeți să semnalați abuzul.

Citește și