Giorgia Meloni şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina într-o convorbire cu Volodimir Zelenski

During her visit to Iraq Italian Prime Minister Giorgia Meloni meets with the personnel of the Italian military contingent present in the Union 3 military base, where the commands of the NATO Mission in Iraq (NMI) and of the International Anti-Daesh Coalition (OIR) are based on December 23, 2022. Photo by ABACAPRESS.COM

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a vorbit marţi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţând intenţia de a efectua o vizită la Kiev şi asistenţă suplimentară, inclusiv militară, în valoare de zece milioane de euro.

Premierul Italiei a confirmat intenţia de a se deplasa la Kiev şi l-a invitat pe preşedintele Zelenski să vină în vizită la Roma” , a comunicat Guvernul italian, citat de agenţia de presă Adnkronos.

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Giorgia Meloni a decis furnizarea de asistenţă suplimentară în valoare de zece milioane de euro şi că analizează posibilitatea furnizării de sisteme antiaeriene Ucrainei.

„I-am mulţumit premierului Italiei pentru solidaritate şi pentru susţinerea oferită Ucrainei” , a afirmat Zelenski. Cei doi lideri au discutat şi despre condiţiile planului de pace elaborat de Kiev pentru oprirea conflictului militar cu Rusia.

Exit mobile version