Grecia ridică restricțiile COVID pentru călători înaintea sezonului de vară

Grecia

Grecia

Grecia a ridicat duminică restricțiile impuse de COVID-19 pentru zborurile interne și externe, a anunțat autoritatea sa de aviație civilă, înaintea sezonului turistic de vară, care, speră oficialii, va duce la o revenire a încasărilor după declinul pandemiei.

Pentru a intra sau a ieși din țară cu avionul, călătorii trebuiau anterior să prezinte fie un certificat de vaccinare, fie un certificat care să ateste că s-au vindecat de COVID-19, fie un test negativ.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție, a declarat autoritatea aviației civile. Sezonul turistic de vară în Grecia începe de obicei după Paștele ortodox grec, care a fost pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Odată cu scăderea numărului de infecții, restaurantele și magazinele au revenit duminică la o capacitate de 100%, permițând clienților să intre fără dovadă de vaccinare, dar cu mască. Grecia a raportat până în prezent 3.323.922 de cazuri și 29.153 de decese din cauza COVID.

Mai exact, comisia guvernamentală COVID-19 a decis în unanimitate începând cu 1 mai:

Exit mobile version