• Grecia și Arabia Saudită au ajuns marți la un acord pentru a instala un cablu de date submarin care va lega Europa de Asia.
  • Acordul a fost finalizat în timpul unei vizite a prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman la Atena.
  • De asemenea, au fost semnate acorduri bilaterale în domeniile energiei și cooperării militare, printre altele.

Grecia şi Arabia Saudită au încheiat marţi un acord privind instalarea unui cablu de date submarin care va lega Europa de Asia. De asemenea, s-a discutat și despre posibilitatea conectării reţelelor lor electrice pentru aprovizionarea Europei cu energie verde, scrie Reuters.

Grecia şi Arabia Saudită au convenit în luna mai condiţiile generale ale unui proiect comun de construire a unui cablu de dat, care va fi dezvoltat de MENA HUB, proprietate a STC din Arabia Saudită, şi de compania greacă TTSA.

Acordul a fost finalizat cu prilejul vizitei la Atena a prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Conectarea reţelelor de electricitate poate furniza Greciei şi Europei de Sud-Vest energie regenerabilă mult mai ieftină„, a spus Mohammed bin Salman.

Cele două părţi au mai semnat, printre altele, acorduri în domeniile energiei şi cooperării militare.

,,Cum să cimentăm în continuare această importantă relaţie între ţările noastre

Mitsotakis a salutat vizita lui Mohammed bin Salman ca o oportunitate de a discuta despre evoluţiile regionale şi despre cum să cimentăm în continuare această importantă relaţie între ţările noastre, acordând o importanţă deosebită cooperării economice”.

Mitsotakis s-a numărat printre liderii occidentali care au întreprins vizite la Riad după asasinarea lui Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul, ce a declanşat proteste virulente în Occident şi a pătat imaginea prinţului de reformist al principalului exportator de petrol din lume.

Şeful statului francez, Emanuel Macron, a vizitat şi el Riadul anul trecut, iar preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit cu prinţul Mohammed în Arabia Saudită în această lună, în contextul în care Washingtonul încearcă să reducă tensiunile cu Riadul.

Potrivit Reuters, serviciile de informaţii ale SUA au indicat spre implicarea lui Mohammed bin Salman în asasinarea lui Khashoggi, o acuzaţie dezminţită de prinţ şi de autorităţile saudite.