• Activista suedeză pentru protecția mediului a apărut pe scena principală Pyramid Stage sâmbătă după-amiază, pentru a ține un scurt discurs despre criza climatică.
  • Ea a spus că criza climatică nu este „noua normalitate” și că aceasta se va agrava.
  • Cu toate acestea, ea a insistat asupra faptului că „încă putem evita consecințele cele mai grave” ale schimbărilor climatice.

Greta Thunberg a făcut apel la liderii politici „mincinoși” pe scena festivalului Glastonbury, spunând că lipsa de onestitate în funcțiile publice nu a devenit „doar acceptabilă din punct de vedere social”, ci ceva la care publicul se așteaptă.

Ea le-a spus petrecăreților de la festival că se confruntă cu o luptă împotriva „forțelor lăcomiei” dacă vor să prevină o „catastrofă naturală totală” cauzată de schimbările climatice, potrivit The Independent.

Activista suedeză pentru protecția mediului a apărut pe scena principală Pyramid Stage sâmbătă după-amiază, pentru a ține un scurt discurs despre criza climatică.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Ea a spus că criza climatică nu este „noua normalitate” și că aceasta se va agrava. Cu toate acestea, ea a insistat asupra faptului că „încă putem evita consecințele cele mai grave” ale schimbărilor climatice.
Împreună putem face ceea ce pare imposibil”, a spus ea.

Adresându-se mulțimii vibrante de participanți la Glastonbury, ea a spus: „Ne aflăm la începutul unei urgențe climatice și ecologice. Aceasta nu este noua normalitate, această criză va continua să se înrăutățească… până când nu vom acorda prioritate oamenilor și planetei în fața profiturilor și lăcomiei”.

Schimbările necesare întârzie să apară

Activista a mai spus că „am fost mințiți, am fost privați de drepturile noastre de cetățeni democratici și am fost lăsați inconștienți” de adevărata amploare a crizei climatice. Ea a adăugat că „avem nevoie imediat de reduceri drastice ale emisiilor” și „trebuie să facem schimbări fundamentale în societățile noastre”.

Potrivit sursei citate, Thunberg a continuat: „Forțele lăcomiei, ale profitului și ale distrugerii planetare sunt atât de puternice încât lupta noastră pentru lumea naturală se limitează la o luptă disperată pentru a evita o catastrofă naturală totală. Ar trebui să luptăm pentru oameni și pentru natură, dar, în schimb, luptăm împotriva celor care sunt hotărâți să o distrugă. Astăzi, liderilor noștri politici li se permite să spună un lucru, apoi să facă exact contrariul.

Ea i-a acuzat pe liderii mondiali că „creează în mod activ lacune” de care beneficiază industriile distructive. Ea a spus că aceștia ar putea „pretinde că sunt lideri în domeniul climei, în timp ce, în același timp, extind infrastructura de combustibili fosili a națiunilor lor”.

Ei pot spune că ne aflăm într-o urgență climatică în timp ce deschid noi mine de cărbune, noi câmpuri de petrol și noi conducte. Nu numai că a devenit acceptabil din punct de vedere social ca liderii noștri să mintă, dar este mai mult sau mai puțin ceea ce ne așteptăm să facă”, a spus ea.

Discursul său îndrăzneț vine înaintea publicării celui mai recent proiect al său, The Climate Book, care va fi lansat pe 27 octombrie anul acesta.

Glastonbury este un festival de muzică și artă care are loc anual în Pilton, Somerset, Anglia.