• Din cele opt regionale de cale ferată, şapte sunt afectate de greva ceferiştilor.
  • Este vorba de Craiova, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Braşov şi Cluj.
  • Singura regională care nu a încetat activitatea este cea de la Timişoara.

Din cele opt regionale de cale ferată, şapte sunt afectate de greva ceferiştilor. Este vorba de Craiova, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Braşov şi Cluj, singura regională care nu a încetat activitatea fiind cea de la Timişoara. Sunt afectate 109 trenuri, iar activitatea este oprită în 54 de staţii, au anunţat directorii CFR Intrastructură şi CFR Călători. Totuşi, cei doi nu au putut preciza câte trenuri sunt afectate în Gara de Nord.

„Vom continua negocierile dacă înţeleg că nu putem avea un dialog fără o sustenabilitate din punct de vedere economic”, a declarat Ion Simu Alexandru, directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. Simu a avansat ideea plafonării preţului la energie pentru calea ferată, ceea ce ar putea elibera fonduri necesare majorării salariilor angajaţilor de la calea ferată.

„Din punct de vedere al CFR Călători nu există o problemă la această oră. De fapt, dat fiind că este o grevă spontană nici nu putem să ştim dacă avem sau nu avem, pentru că la un moment dat trenul se opreşte şi nici nu mai ştim din partea cui este. Nu avem trenuri rămase în afara staţiilor, există o problemă, neverificată, a unui tren care venea din Ungaria şi care nu a mai fost preluat, iar călătorii au rămas în Ungaria”, a spus Traian Preoteasa, directorul CFR Călători.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

„În Gara de Nord este o aglomerare de trenuri care nu ştiu când se va regla”, a adăugat Preoteasa. Angajaţi ai CFR au iniţiat o grevă spontană care a dus la întârzieri sau la anularea unor trenuri.