• Guvernul francez şi-a propus joi să lanseze prima camopanie de vaccinare a păsărilor împotriva gripei aviare.
  • Guvernul francez va încerca apoi să își definească strategia de vaccinare, să calculeze costul acesteia și să stabilească cine va plăti.
  • Valul precedent din Franța, între sfârșitul lunii noiembrie 2021 și mijlocul lunii mai 2022, a dus la eutanasierea a peste 20 de milioane de păsări de curte.

Confruntat ca şi restul Europei cu o epizootie catastrofală de gripă aviară care a dus la sacrificarea a zeci de milioane de păsări de curte pe continent, guvernul francez şi-a propus joi să lanseze prima vaccinare a păsărilor de curte în toamna anului 2023, potrivit presei franceze.

În Franţa, între 1 august şi 21 decembrie, au fost sacrificate deja 3,3 milioane de animale, dintre care jumătate sunt raţe. Două milioane au fost sacrificate numai în decembrie, potrivit Ministerului Agriculturii francez.

Guvernul francez va încerca apoi să își definească strategia de vaccinare, să calculeze costul acesteia și să stabilească cine va plăti.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

În pofida numeroaselor obstacole, acest minister a prezentat joi schiţa unui plan de acţiune pentru ,,evitarea unei noi crize” în toamna viitoare.

Accelerarea răspândirii virusului este legată nu numai de scăderea temperaturilor, ci și de ,,activitatea migratoare puternică a păsărilor sălbatice” , a precizat ministerul.

În total, de la 1 august, au fost înregistrate 226 de focare în ferme. Valul precedent din Franța, între sfârșitul lunii noiembrie 2021 și mijlocul lunii mai 2022, a dus la eutanasierea a peste 20 de milioane de păsări de curte.