• Copiii cu vârste de până la 11 ani pot fi „o gazdă vulnerabilă” pentru coronavirus, afirmă un cercetător din SUA.
  • Cercetător: Virusul este încă în comunitate în căutarea unei gazde vulnerabile, iar copiii se potrivesc acestei descrieri.
  • În SUA ar putea fi vaccinați și copiii de 11 ani.

Un expert din domeniul sănătății publice din SUA a avertizat că, deși cazurile de Covid-19 sunt la cele mai scăzute rate de câteva luni și o mare parte a țării se întoarce la viața normală, copiii americani sunt încă „o gazdă vulnerabilă” pentru coronavirus.

Medicul Richina Bicette, director medical asociat la Baylor College of Medicine din Houston, a declarat că cei mici reprezintă acum aproape 25% din cazurile Covid din SUA, potrivit The Guardian.

„Pe măsură ce adulții se vaccinează și devin mai protejați și mai imuni. Virusul este încă în comunitate în căutarea unei gazde vulnerabile, iar copiii se potrivesc acestei descrieri”, a spus medicul Richina Bicette.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

SUA ar putea autoriza și vaccinarea copiilor de 11 ani

Copiii cu vârsta peste 12 ani sunt eligibili pentru a primi vaccinul Pfizer-BioNTech, unul dintre cei trei utilizați în SUA. Autoritățile federale vor dezbate în această săptămână extinderea vaccinurilor la copiii cu vârsta de cel puțin 11 ani.

Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că 52% din populația SUA cu vârsta peste 12 ani a avut cel puțin o doză de vaccin și 42% este complet protejată.

Administrația Biden dorește ca 70% dintre adulții americani să fi primit cel puțin o lovitură până la 4 iulie. Se oferă o serie de stimulente.

Decesele din SUA au încetinit drastic, numărul fiind sub 590.000. Dar, cu variantele de virus care cauzează probleme pe măsură ce alte țări se redeschid, experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la încetinirea ratelor de vaccinare, în special în statele republicane.