• Moderna cere autorizarea EMA pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 în cazul adolescenților.
  • În prezent, serul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna se administrază în statele UE doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.
  • La fel ca vaccinul Pfizer, serul Moderna este fabricat pe baza tehnologiei ARN mesager.

Compania americană Moderna a depus luni cereri de autorizare a vaccinării anti-Covid a adolescenților în Canada și în Uniunea Europeană, transmite AP.

„Suntem încântați să anunțăm că am depus cererile pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 în cazul adolescenților. Vaccinul Moderna a fost extrem de eficient în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la adolescenți. Am depus o autorizație la Health Canada și vom depune o autorizație de utilizare de urgență la FDA din SUA și agențiile de reglementare din întreaga lume”, a declarat CEO-ul Moderna Stephane Bancel.

Vaccinul a fost în general „bine tolerat”, subliniază compania americană, iar efectele secundare pe care le provoacă adolescenților sunt aceleași cu cele provocate adulților.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În prezent, vaccinarea cu serul Moderna este autorizată doar la persoanele în vârstă de peste 18 ani.

Potrivit datelor din ultimele studii, majoritatea reacțiilor adverse au fost ușoare sau moderate ca severitate. Cel mai frecvent eveniment advers local a fost durerea la locul injectării. Totodată, participanții la studiu, care au fost imunizați cu a doua doză de vaccin Moderna au prezentat simptome cum ar fi cefalee, oboseală, frisoane și dureri musculare.