• Gruparea Anonymous anunță că piratează „continuu” site-urile ruseşti.
  • Este a treia zi consecutivă de când site-urile rusești nu sunt accesibile.
  • Grupul a spart și a divulgat baza de date a Ministerului rus al Apărării.

Gruparea Anonymous revendică responsabilitatea pentru piratareacontinuă” a site-urilor guvernamentale ruseşti, relatează CNN, în condiţiile în care unele site-uri guvernamentale ruseşti au continuat să nu funcţioneze sâmbătă. Printre site-urile atacate se numără în special Kremlinul şi Ministerul Apărării.

„Anonymous are operaţiuni în curs de desfăşurare pentru a menţine offline site-urile guvernamentale şi pentru a împinge informaţii către poporul rus, astfel încât să se elibereze de maşina de cenzură de stat a lui Putin”, a declarat grupul într-un tweet.

Vineri, aceleaşi site-uri ruseşti au apărut offline pentru o vreme, dar Kremlinul a negat că ar fi fost atacate de Anonymous, potrivit presei de stat. Este a treia zi consecutivă în care site-urile ruseşti au fost inaccesibile, cel puţin pentru o anumită perioadă de timp.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Anonymous a declarat că lucrează, de asemenea, „pentru a menţine poporul ucrainean online cât mai bine posibil„.

Grupul hactivist Anonymous a spart și divulgat cu succes baza de date a site-ului Ministerului rus al Apărării. Puteți descărca baza cu date private a Ministerului Apărării Rus”, au scris hackerii. În prezent, mai multe site-uri oficiale ale guvernului de la Moscova nu pot fi accesate. Anonymous susține că ei sunt cei sunt în spatele acestui atac.

Hackeri din întreaga lume: vizați Rusia în numele #anonymous spuneți-le că nu iertăm, nu uităm”, a postat grupul pe Twitter: