• DeSantis nu crede că Statele Unite ar trebui să dea un „cec în alb” Ucrainei.
  • Declaraţiile lui DeSantis vin la două zile după ce Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • Un grup influent de republicani din Camera Reprezentanţilor din SUA a criticat ideea continuării ajutorului acordat Ucrainei.

DeSantis a reiterat că nu crede că Statele Unite ar trebui să dea un „cec în alb” Ucrainei, cu excepţia cazului în care se foloseşte de pârghii pentru a duce conflictul la o concluzie, relatează Bloomberg.

„Nu cred că aderarea la NATO este în interesul nostru, după părerea mea. Tot ceea ce ar face ar fi să ne adauge mai multe obligaţii, aşa că, dacă adaugi mai multe obligaţii, atunci care sunt beneficiile pe care le primim în schimb?”, a declarat DeSantis în cadrul podcastului The Glenn Beck Program.

Declaraţiile lui DeSantis vin la două zile după ce Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a cerut Congresului american să continue să sprijine armata ţării în lupta împotriva Rusiei. Administraţia a anunţat un pachet de asistenţă militară, acceptând totodată să furnizeze un număr mic de rachete ATACMS, o armă mult aşteptată de ucraineni, în ciuda reticenţei iniţiale a lui Biden.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cu toate acestea, viitoarele runde de asistenţă vor trebui să fie aprobate de Congres după ce creditele existente se vor epuiza la sfârşitul lunii. Un grup influent de republicani din Camera Reprezentanţilor din SUA a criticat ideea continuării ajutorului, afirmând că SUA ar trebui să se concentreze pe întărirea frontierei americane.

Deşi Casa Albă a promis că va lupta pentru mai mult ajutor de război, nici Biden nu crede că acum este momentul potrivit pentru ca Ucraina să adere la NATO. „Nu cred că există o unanimitate în cadrul NATO cu privire la oportunitatea de a aduce sau nu Ucraina în familia NATO acum, în acest moment, în mijlocul unui război”, a declarat Biden într-un interviu acordat în iulie la CNN. Guvernatorul Floridei a primit critici la începutul acestui an din partea unor republicani de top după ce s-a referit la invazia Rusiei în Ucraina ca la o „dispută teritorială”.

Citește și