• Scenariștii de la Hollywood au inițiat o întrerupere a activității la începutul lunii mai deoarece negocierile cu studiourile Disney, Paramount, Universal și Warner Bros. Discovery au eșuat.
  • Discuțiile dintre Writers Guild of America și Alliance of Motion Picture and Television Producers au fost reluate săptămâna trecută, după luni de începuturi și opriri.
  • Sindicatele care reprezintă mii de scenariști de film și televiziune de la Hollywood au ajuns duminică la un acord provizoriu cu marile studiouri.

Scenariștii din Statele Unite spun că au ajuns la un acord provizoriu cu șefii studiourilor, care ar putea pune capăt unei greve care durează de aproape cinci luni, relatează BBC.

Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America – WGA) a declarat că acordul este excepțional – cu câștiguri semnificative și protecții pentru scriitori”. Membrii WGA trebuie să aibă în continuare un cuvânt final de spus. Este cea mai lungă grevă care a afectat Hollywood-ul în ultimele decenii și a oprit majoritatea producției de film și televiziune.

O dispută separată implică actorii, care sunt, de asemenea, în grevă. Greva care a început pe 2 mai a costat economia californiană miliarde de dolari.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Conducerea WGA și membrii de sindicat trebuie să ajungă la un acord asupra unui contract pe trei ani cu Alianța Producătorilor de Film și Televiziune înainte de a se întoarce la lucru. Mesajul WGA referitor la acordul propus spunea că detaliile trebuie încă să fie finalizate și că nu anulează încă greva, dar suspendăm, începând de astăzi, pichetarea WGA”.

Citește și