• Ordonanţa aduce noi clarificări referitoare la monitorizarea şi punerea în aplicare a plafoanelor şi a compensărilor pentru persoanele fizice care deţin mai multe unităţi locative.
  • Astfel, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de compensarea preţului la energie, fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens.
  • Familiile monoparentale, persoanele care utilizează dispozitive medicale şi, totodată, familiile care au în întreţinere cel puţin 3 copii rămân beneficiare ale plafonului de 0,68 lei/kWh, dar pe baza depunerii unei declaraţii.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă prin care este eliminată obligaţia depunerii unei declaraţii pentru compensarea energiei electrice în cazul consumatorilor care deţin mai multe unităţi locative.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, ordonanţa aduce noi clarificări referitoare la monitorizarea şi punerea în aplicare a plafoanelor şi a compensărilor pentru persoanele fizice care deţin mai multe unităţi locative.

„Prin această ordonanţă, beneficiarii acestei măsuri de compensare a preţului plafonat la 0,68 lei Kw/h sunt toţi cei care deţin mai multe unităţi locative, din acest punct de vedere pentru a evita o supraaglomerare, un efort care nu trebuie depus şi un efort semnificativ la sfârşitul anului, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare fară necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens” , a spus secretarul de stat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Celelalte categorii de consumatori rămân beneficiari în continuare ai acestei ordonanţe, şi aici mă refer la familiile monoparentale, la persoanele care utilizează dispozitive medicale şi totodată la familiile care au în întreţinere cel puţin trei copii” , a adăugat acesta.