• Guvernul american oprește producția de vaccin AstraZeneca la fabrica din Baltimore
  • Compania nu a specificat dacă va prelua fabrica și nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor
  • Anthony Fauci spune că este posibil ca SUA să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca, chiar dacă serul va obține avizele necasare

Guvernul american a oprit sâmbătă producția de vaccin AstraZeneca la fabrica din Baltimore, cea care a distrus 15 milioane de doze de ser Johnson & Johnson, a raportat New York Times, conform Reuters.

Johnson & Johnson a declarat că „își asumă întreaga responsabilitate în ceea ce privește fabricarea substanței pentru vaccinul COVID-19 la fabrica Emergent BioSolutions Inc. Bayview”.

New York Times relatează că Johnson & Johnson a preluat fabrica, iar AstraZeneca a declarat că va colabora cu administrația președintelui Joe Biden pentru a găsi o alternativă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Miscarea Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA va face ca fabrica BioSolutions Emergent să fie dedicată exclusiv producerii de vaccin Johnson & Johnson și este menită să evite viitoarele confuzii.

De asemenea, medicul Anthony Fauci a declarat că este posibil ca SUA să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca, chiar dacă serul va obține avizele necesare.