• Guvernul Marii Britanii va organiza luni un vot de încredere asupra proeprie autorități.
  • Partidul Laburist a încercat să inițieze un astfel de vot, însă au fost blocați.
  • Parlamentarii conservatori – chiar și cei care îl critică pe Johnson – au declarat că vor vota pentru a susține guvernul.

Guvernul Marii Britanii va organiza luni un vot de încredere asupra sa, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt politică a premierului Boris Johnson. Efortul Partidului Laburist, aflat în opoziție, de a organiza unul, a fost blocat după ce miniștrii au obiectat la formularea acestuia.

Johnson a declarat că va demisiona odată ce Partidul Conservator, aflat la guvernare, va alege un nou lider, dar Partidul Laburist a dorit organizarea unui vot de încredere atât împotriva guvernului, cât și a lui Johnson, pentru a încerca să îl forțeze să plece mai devreme.

Guvernul a blocat încercarea laburiștilor spunând că Johnson ar trebui să fie lăsat în afara oricărei moțiuni de încredere. Parlamentarii conservatori – chiar și cei care îl critică pe Johnson – au declarat că vor vota pentru a susține guvernul, având în vedere că premierul a declarat că va demisiona. citeste mai departe

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Prezentăm o moțiune care oferă Camerei (Comunelor, camera inferioară a parlamentului) posibilitatea de a decide dacă are încredere în guvern”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Johnson, adăugând că ea crede că va fi dezbătută luni.

Întrebată de ce a fost blocată moțiunea laburistă, ea a spus că o moțiune de încredere în premierul însuși nu reprezintă o bună utilizare a timpului parlamentar și a afirmat că laburiștii ” se joacă de-a politica”.

„Cu toate acestea, noi susținem acum principiul constituțional care stă la baza acestui lucru, conform căruia guvernul trebuie să obțină întotdeauna încrederea Camerei”, a spus ea.