- Guvernul Libanului a demisionat luni după-amiază
- Ministru: Premierul Hassan Diab se îndreaptă spre sediul Preşedinţiei „pentru a depune demisia colectivă a Guvernului”
- Libanul este într-o situaţie economică şi socială gravă, protestele intensificându-se după explozia soldată cu cel puţin 220 de morţi
Toţi membrii Guvernului Libanului au demisionat luni după-amiază, anunţă ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, în contextul intensificării presiunilor internaţionale după explozia de la Beirut.
Advertisment
„Întregul Cabinet a demisionat”, a declarat Hamad Hassan după şedinţa de guvern desfăşurată luni după-amiază.
Premierul Hassan Diab se îndreaptă spre Palatul prezidenţial „pentru a depune demisia colectivă a Guvernului”, a precizat Hamad Hassan, citat de agenţia Associated Press.
Recomandări
Anterior, surse guvernamentale de la Beirut anunţaseră că premierul Libanului, Hassan Diab, l-a informat pe preşedintele Michel Aoun că intenţiona să demisioneze.
Mai mulţi membri ai Guvernului de la Beirut au demisionat în ultimele zile, pe fondul protestelor masive faţă de situaţia economică şi socială.
Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a anunţat luni, potrivit BBC, că bilanţul exploziei din zona portuară a ajuns la 220 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi, 110 persoane fiind în continuare dispărute. Aproximativ 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după deflagraţie.
Situaţia economică şi socială din Liban este gravă. Explozia din Beirut a accentuat starea de nemulţumire, iar sâmbătă şi duminică mii de persoane au participat la proteste antiguvernamentale.
Donatorii internaţionali au promis alocarea unor „resurse majore” pentru reconstrucţia Libanului, condiţionând asistenţa străină de reforme care să asigure distribuirea ajutoarelor în mod transparent. Reprezentanţii a 30 de ţări au participat la videoconferinţa internaţională a donatorilor organizată duminică după-amiază de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit Preşedinţiei Franţei, au fost asumate angajamente pentru ajutoare de 252 de milioane de euro.
- STUDIU. Universul nostru nu e cel mai propice vieții. Simulările arată că Universuri cu mai multă energie întunecată ar fi mai eficiente
- Mașinile mici sunt cele mai periculoase într-un accdient grav. Expert: „Foarte multe accidente se întâmplă când mașina este dusă într-un context nepotrivit”
- Cum se măsoară educația parlamentarilor lumii? România ocupă un onorabil loc 9 în clasamentul politicienilor cu studii superioare
- Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
- Zelenski spune că Rusia a lansat 120 de rachete și 90 de drone care vizează infrastructura Ucrainei. Care este situația pe front
Partenerii noștri