• Surse guvernamentale confirmă demersul de a limita instalarea exclusivă a instalațiilor de gen neutru.
  • Militanții pentru drepturile transsexualilor au subliniat că toaletele neutre din punct de vedere al genului pot fi liniștitoare pentru unii bărbați și femei transsexuali care se tem de discriminare în toaletele binare.
  • Recent a avut loc o dezbatere cu privire la participarea femeilor trans în sporturile feminine.

Departamentul pentru Nivelare, Locuințe și Comunități a declarat că toaletele separate unisex sau universale ar trebui să fie furnizate dacă există spațiu, dar nu ar trebui să se facă în detrimentul toaletelor pentru femei. Toate clădirile publice noi ar trebui să aibă toalete separate pentru bărbați și femei, a anunțat guvernul.

Măsura a fost luată în urma unei cereri de dovezi în care unele femei au declarat că au avut preocupări legate de siguranță în ceea ce privește creșterea numărului de toalete neutre. Aceste persoane au considerat că își pierd intimitatea și că sunt dezavantajate în mod nedrept.

Într-o declarație de luni, Departamentul pentru Nivelare, Locuințe și Comunități a declarat că această abordare va însemna că femeile care ar putea avea nevoie să folosească instalațiile mai des, de exemplu din cauza sarcinii și a nevoilor sanitare, vor avea la dispoziție facilități adecvate. Acesta a adăugat că ar trebui să fie furnizate toalete separate unisex sau universale dacă există spațiu, dar nu ar trebui să se facă în detrimentul toaletelor pentru femei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Ministrul pentru egalitate, Kemi Badenoch, a declarat: Este vital ca femeile să se simtă în siguranță și confortabil atunci când folosesc instalațiile publice și ca nevoile lor să fie respectate. Aceste modificări vor asigura păstrarea toaletelor separate pentru bărbați și femei, dar în același timp vor fi oferite toalete universale pentru cei care le doresc. Aceasta este o abordare de bun simț.

Departamentul a declarat că în toamnă va fi lansată o consultare care va lua în considerare, de asemenea, proiectarea cabinetelor autonome unisex pentru a maximiza intimitatea și dacă ar trebui aduse îmbunătățiri la toaletele pentru persoanele cu handicap.

De asemenea, a precizat că furnizarea de toalete pentru persoanele cu handicap nu va fi afectată de aceste modificări. Modificările vor fi făcute prin intermediul reglementărilor și orientărilor în materie de construcții și se vor aplica noilor clădiri publice de o anumită dimensiune. Guvernul a precizat că această dimensiune va fi stabilită în timpul procesului de consultare.