• Liderul Spaniei a propus o măsură de economisire a energiei pe care mulți bărbați au adoptat-o deja.
  • Premierul spaniol Pedro Sánchez le-a cerut oficialilor guvernamentali și persoanelor care lucrează în sectorul privat să economisească energie renunțând la purtarea cravatelor la locul de muncă.
  • Apărut la o conferință de presă într-o cămașă albă cu guler deschis și o jachetă albastră, Sánchez a explicat că s-a îmbrăcat mai puțin formal nu ca un semn de respect față de obiceiul casual de vineri, ci pentru a reduce consumul de utilități, probabil de aer condiționat, dar nu a precizat acest lucru.

Liderul Spaniei a propus o măsură de economisire a energiei pe care mulți bărbați au adoptat-o deja.
Premierul spaniol Pedro Sánchez le-a cerut oficialilor guvernamentali și persoanelor care lucrează în sectorul privat să economisească energie renunțând la purtarea cravatelor la locul de muncă.

Apărut la o conferință de presă într-o cămașă albă cu guler deschis și o jachetă albastră, Sánchez a explicat că s-a îmbrăcat mai puțin formal nu ca un semn de respect față de obiceiul casual de vineri, ci pentru a reduce consumul de utilități, probabil de aer condiționat, dar nu a precizat acest lucru.

Aș dori să observați că nu port cravată. Asta înseamnă că putem face cu toții economii din punct de vedere energetic”, a declarat premierul la conferință de presă convocată pentru a rezuma performanța anuală a guvernului său.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a spus că și-a încurajat miniștrii și funcționarii publici, dacă nu este necesar, să nu folosiți cravată”.

Spania se sufocă de mai bine de o lună, temperaturile din unele părți ale țării depășind adesea 40 de grade Celsius. Guvernul i-a îndemnat pe oameni să reducă costurile cu energia electrică prin nefolosirea excesivă a aerului condiționat.

Creșterea costurilor energiei pentru gospodării și întreprinderi în Spania a fost o problemă majoră în ultimele luni, în special de la invazia rusă din Ucraina din februarie. Sánchez a declarat că guvernul va prezenta săptămâna viitoare un nou plan de economisire a energiei, dar nu a oferit detalii.

El a spus că planul a fost conceput pentru a reduce facturile la utilități și pentru a reduce dependența energetică față de președintele rus Vladimir Putin.

În iunie, Spania a aprobat măsuri de ajutor economic în valoare de peste 9 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari), inclusiv reduceri ale taxelor pe electricitate și o plată unică de 200 de euro (200 de dolari) pentru persoanele cu venituri mici.